BiH
0

Gradonačelnica Borovac potpisala podršku za akciju nabavke mamografa

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac potpisala je danas u Sarajevu podršku za akciju nabavke mamografa namijenjenog ženama u BiH, koju je organizirao Internacionalni klub žena Sarajevo.

Potpisivanje podrške za nabavku mamografa predstavlja ujedno registraciju za šetnju solidarnosti, koju će Klub žena u istu svrhu organizirati 6. aprila ispred Skenderije.

Stavljanjem potpisa na tekst podrške simbolično se prilaže i 10 KM da bi se prikupilo dovoljno sredstava za nabavku tog važnog aparata koji služi za rano dijagnosticiranje raka dojke.

Gradonačelnica Borovac iskazala je podršku akciji te ujedno organizatore informirala da je Grad Sarajevo iz budžeta za ovu godinu izdvojio 64.000 KM za kupovinu mamografa, namijenjenog najmnogoljudnijoj sarajevskoj općini Novi Grad.

Ona je predložila da se sredstva iz akcije udruže s onima iz gradskog budžeta kako bi bila dostatna za eventualnu nabavku više tih aparata.

Borovac je ujedno pozvala sve žene da prisustvom na planiranoj aprilskoj šetnji daju doprinos ovoj akciji, te apelirala da redovno vrše preglede kako bi se karcinom dojke na vrijeme dijagnosticirao i liječio.