{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnica Borovac na konferenciji gradonačelnika u Ljubljani

F
7.5.2008. u 12:40
0
0
Gradonačelnica Borovac na konferenciji gradonačelnika u Ljubljani
0
Gradonačelnica Borovac na konferenciji gradonačelnika u Ljubljani
Na poziv gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac učestvovat će u radu Konferencije gradonačelnika glavnih gradova država-članica Evropske unije, država-kandidata i država procesa proširenja EU 8. i 9. maja, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.
Kako se navodi, svim prisutnim gradonačelnicima obratit će se Danilo Türk, predsjednik Slovenije, zemlje koja predsjedava Evropskom unijom i Jose Manuel Barroso, predsjednik Evropske komisije.

Gradonačelnica Borovac je od organizatora Konferencije u Ljubljani izabrana za uvodničara o temi "Kako glavni gradovi promoviraju međukulturalni dijalog i integraciju", s obzirom na to da je Sarajevo, kako je pojašnjeno, glavni grad sa stvarno vrijednim, ali i tragičnim iskustvima međukulturalnog dijaloga u svojoj historiji.

Uime Grada Sarajeva, gradonačelnica Semiha Borovac potpisat će deklaraciju o ulozi glavnih gradova u međukulturalnom dijalogu i stvaranju aktivnog suživota i deklaraciju o odnosima između glavnih gradova i države.

Zaključci i odluke s ove konferencije bit će prenijeti vlastima na državnim i evropskim nivoima.

Učešće gradonačelnice Borovac na Konferenciji gradonačelnika u Ljubljani predstavlja podršku Gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini naporima i aktivnostima koje čine na putu priključivanja evropskim integracijama te unapređenju saradnje između Sarajeva i Ljubljane, kaže se u saopćenju iz Gradske službe za informiranje Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: