{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnica Borovac čestitala 50. godišnjicu Muzičke akademije

F
7.7.2006. u 15:46
0
0
Gradonačelnica Borovac čestitala 50. godišnjicu Muzičke akademije
0
Gradonačelnica Borovac čestitala 50. godišnjicu Muzičke akademije
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac prisustvovala je danas svečanosti u povodu obilježavanja 50. godišnjice sarajevske Muzičke akademije, te studentima i profesorima u ime Grada Sarajeva čestitala ovaj značajan jubilej, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Za Grad Sarajevo, koji ponosno baštini dugu tradiciju visokog obrazovanja, obilježavanje pete decenije djelovanja i rada vaše eminentne obrazovne ustanove od posebnog je značaja. Ovaj svečani jubilej ujedno je i priznanje za sav trud koji su proteklih 50 godina uložile generacije profesora i studenata", istakla je gradonačelnica.

Muzička akademija je, kazala je gradonačelnica Borovac, u proteklom periodu odgovorila svim zadacima visokog obrazovanja u domenu muzičke produkcije i reprodukcije, muzičke pedagogije i nauke o muzici.

"Završavali su je mladi stručnjaci koji su svojim kvalitetom zadovoljavali evropske kriterije muzičkog obrazovanja. Mnogi od njih su doživjeli afirmaciju u evropskim i svjetskim centrima, doprinoseći visokom renomeu Muzičke akademije u Sarajevu", kazala je gradonačelnica Borovac, te poručila da će Muzička akademija i dalje imati podršku Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: