{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradnja mosta neće početi dok ne bude postignuta saglasnost BiH

F
31.3.2006. u 15:57
0
0
Gradnja mosta neće početi dok ne bude postignuta saglasnost BiH
0
Gradnja mosta neće početi dok ne bude postignuta saglasnost BiH
Ministar mora, turizma, prometa i razvitka u Vladi Republike Hrvatske Božidar Kalmeta kazao je danas novinarima u Sarajevu da gradnja mosta Pelješac - kopno neće početi dok ne bude postignuta saglasnost s Bosnom i Hercegovinom.
"Počeli smo radove na pristupnim cestama. Sve je spremno za raspisivanje međunarodnog javnog natječaja za izgradnju samog mosta. Međutim, nećemo ići s tim dok ne postignemo suglasnost s bh. stranom", istaknuo je ministar Kalmeta.

S tim uvezi, kako je kazao, sastaju se ekspertne skupine stručnjaka koje će se pokušati dogovoriti o visini prolaza koji će zadovoljavati Hrvatsku, ali i BiH.

"Ukoliko se ne uspijemo dogovoriti o tome tražit ćemo neka druga rješenja, ali opet uz dogovor. Postoje razna tehnička rješenja. O njima razmišljamo, ali zasad smatramo da treba dogovoriti visinu koja će zadovoljavati i hrvatsku i bh. stranu", kazao je Kalmeta.

Ministar Kalmeta je istaknuo da međunarodno pravo definira da se mora osigurati prolaz brodovima predvidive i razumne veličine, ali da je pitanje kolika je ta predvidiva i razumna veličina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: