Vijeće ministara
4

Gradnja državnog zatvora u Istočnom Sarajevu pomjera se s mrtve tačke

SRNA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Vijeće ministara trebalo bi sutra da utvrdi datum početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za realizaciju projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, te Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda.

Na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara objavljenom na veb stranici ove institucije su i informacija Ministarstva sigurnosti o stanju u oblasti migracija u BiH vezi sa povećanim prilivom migranata, te Nacrt godišnje platforme o obavještajno-bezbjednosnoj politici za 2019, čiji je predlagač Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, biće razmatran prijedlog odluka o dodjeli tekućih grant sredstava, između ostalog i za sufinansiranje projekata institucija kulture BiH u 2018. godini.

Vijeće ministara trebalo bi da razmotri i prijedlog odluke o izboru sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u BiH, te iznosu dodijeljenih grant sredstava za promociju domaće proizvodnje u ovoj godini, što je bila jedna od tačaka vanredne sjednice Savjeta ministara, koja je prošle sedmice otkazana zbog dodatnih konsultacija o predloženim tačkama dnevnog reda.

Na predloženom dnevnom redu za tu sjednicu bio je i zahtjev za dodjelu sredstava iz tekuće budžetske rezerve za organizovanje Skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj, koja će biti održana 7. maja u Sarajevu.