{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Gradnja brze ceste Tuzla - Orašje u vrhu prioriteta

S
20.9.2011. u 17:35
0
24
Gradnja brze ceste Tuzla - Orašje u vrhu prioriteta
0
Vlade Federacije BiH i Tuzlanskog kantona danas su u Kristalnoj sali Hotela "Tuzla" održale zajedničku sjednicu, na kojoj je razmatrano nekoliko vitalnih pitanja za razvoj najmnogoljudnijeg kantona Federacije BiH.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Premijer TK Sead Čaušević, naglasio je kako se razgovaralo o razvoju elektro – energetskog sektora, gradnji autoputeva, zaštiti jezera Modrac, te koncesijama.

"Ohrabrila nas je vijest kako je gradnja brze ceste Tuzla - Orašje u vrhu prioriteta Vlade FBiH”, kazao je premijer Čaušević, dok je resorni ministar u Vladi FBiH Enver Bijedić, najavio kako će gradnja petlje Šićki Brod biti gotova do 1. novembra.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Kada je riječ o elektro-energetskom sektor, razgovaralo se o gradnji bloka VII Termoelektrane u Tuzli, gradnji Termoelektrane u Banovićima, ali i o mogućnostima rudnika, tj. hoće li rudnici moći pratiti razvoj ove grane privrede.

Radnici živiničkog "Konjuha" sa nestrpljenjem su čekali zajedničku sjednicu, ali nakon usvojenog zaključka neće biti zadovoljni. Naime, vlade su se složile kako nije realno da izvršna vlast bude garant kredita za privatno preduzeće, ali su dali obećanje kako će pokušati pronađi druge modalitete za pomoć "Konjuhu".

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Ovakav epilog se mogao i naslutiti, jer je jučer premijer Nermin Nikšić rekao da se neće donijeti odluka o davanju garancije za kreditna sredstva "Konjuhu", te da će se o tome razgovarati na sjednici u četvrtak u Sarajevu.

Poslije dolaska autobusom u Tuzlu, premijer i federalni ministiri su se istim prevoznim sredstvom vratili u glavni grad BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: