BiH
399

Građanski savez: Pozivamo rukovodstvo SDA da se sabere ili skloni

Klix.ba
Reuf Bajrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Reuf Bajrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Građanski savez izrazio je zgražanje nad današnjim prozivanjem njihovih najodgovornijih ljudi u saopćenju Stranke demokratske akcije (SDA).

"U trenutku kada Dragan Čović sve punoljetne Bošnjake, Srbe i Hrvate koji nisu članovi HDZ-a proglašava teroristima na svojoj stranačkoj televiziji, a Milorad Dodik podriva odbrambenu sposobnost zemlje, SDA nastavlja da proizvodi sukobe u Sarajevu", saopćeno je iz GS-a.

Dodaju da dok se sa neistomišljenicima u Sarajevu obračunava kao posljednji orijentalni despot, Bakir Izetbegović je pred Čovićem i Dodikom manji od makova zrna. 


"Nas u GS-u stoga u ovom trenutku manje brine činjenica da Dodik pokušava napraviti državu na pola BiH. Brine nas činjenica da Izetbegović također pokušava napraviti državu na četvrtini BiH.
U to ime, mi iz GS-a želimo još jednom pozvati rukovodstvo SDA da se ili sabere i uvidi gdje se pravi neprijatelji Bosne i Hercegovine ili prizna da je izdala narodnu volju i skloni se. Jer, nema sumnje da što je više SDA, sve je manje BiH", zaključuju iz GS-a.