Dvorana Zetra
77

Građanima Kantona Sarajevo 25. i 26. septembra bit će dostupno 5.184 doza Pfizer vakcina

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo saopćilo je kako će građanima Kantona Sarajevo 25. i 26. septembra biti dostupne prve doze Pfizer vakcina te da će biti omogućena i revakcinacija Pfizerom onih građana koji su prvu dozu primili izvan Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravstva KS, 25. i 25. septembra u Zetri će biti dostupno ukupno 5.184 prvih doza Pfizer vakcina.

"U subotu i nedjelju 25. i 26. septembra ove godine bit će na raspolaganju 5.184 prvih doza Pfizer vakcina na vakcinalnom punktu Zetra. Od navedenih datuma bit će omogućena i revakcinacija svih onih koju su prvu dozu vakcine Pfizer primili van Kantona Sarajevo, kao što je to ranije omogućeno i za vakcine AstraZeneca i Sinopharm", saopćeno je.

Također, saopćeno je da građani koji su primili prvu dozu van Kantona Sarajevo, a revakcinisani su u KS, mogu dobiti QR kod putem Aplikacije za registraciju onih koji su se vakcinisani van KS koja se nalazi na službenoj stranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

"Vakcinalni punkt Zetra i Ministarstvo zdravstva KS ne izdaju potvrde o vakcinaciji, ne daju tehničku podršku , jer je za to isključivo nadležan Zavod zdravstvenog osiguranja KS", saopćeno je iz Službe za protokol Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, prije dva dana građanima Kantona Sarajevo za vakcinaciju je bilo dostupno 3.300 doza Pfizer vakcina zbog čega se stvorila i velika gužva na ulazu u kompleks Zetre.

Inače, pored Pfizera, građanima su na raspolaganju i vakcine AstraZeneca i Sinopharm.

Pored Olimpijske dvorane Zetra, vakcinacija se odvija i u domovima zdravlja Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća, Hadžići i Ilijaš.

Vakcinacija se odvija bez najave, a na revakcinaciju je potrebno doći na punkt gdje je primljena prva doza.