{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani Zenice prijavljivali korupciju, kvarove, divlje deponije i pse lutalice

16.1.2018. u 18:16
0
16
Građani Zenice prijavljivali korupciju, kvarove, divlje deponije i pse lutalice
0
Građani Zenice prijavljivali korupciju, kvarove, divlje deponije i pse lutalice
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za manje od godinu dana besplatna telefonska linija za građane Zenice pozvana je 435 puta, a među prijavama zabilježeno je i nekoliko slučajeva sumnje na korupciju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U periodu od 8. februara do 31. decembra prošle godine, građani Zenice na telefonsku liniju namijenjenu njima prijavljivali su kvarove ulične rasvjete, probleme s psima lutalicama i druge probleme.

Zabilježeno je i nekoliko slučajeva sumnje na korupciju i neprimjereno ponašanje zaposlenika, a prijave će biti dostavljene Službi kabineta gradonačelnika Zenice Fuada Kausmovića na dalje postupanje.

U navedenom periodu građani Zenice su 79 puta prijavili kvarove na javnoj rasvjeti, divlje deponije, udarne rupe i druge vrste prijava koje su proslijeđene Službi za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

Higijenski servis primio je 198 prijava o psima lutalicama, a ALBA Zenica je pravovremeno obišla prijavljene lokacije i intervenisala. Među pozivima su i pohvale i kritike na rad gradonačelnika Zenice Fuada kasumovića na čiju je inicijativu uspostavljena besplatna telefonska linija.

Iz Gradske uprave Zenica su dodali da je besplatni broj 080 02 03 43 građanima dostupan 24 sata dnevno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: