|

Građani USK od sada se mogu požaliti premijeru putem Vibera

Građani USK od sada se mogu požaliti premijeru putem Vibera
33
Piše: M. N.
31.10.2018. u 08:59
24
komentara
33

dijeljenja
Građani USK od sada se mogu požaliti premijeru putem Vibera Mustafa Ružnić
Građani Unsko-sanskog kantona od sada mogu kontaktirati ured premijera Mustafe Ružnića putem Vibera i to 24 sata dnevno.
Kako je saopćeno iz Vlade USK, građani se mogu premijeru javiti putem broja 061/936-530 koji je u funkciji od utorka.

"Zahvaljujem građanima na razumijevanju i saradnji iskazanoj tokom proteklih dana. Bit ćemo zahvalni za svaku sugestiju", rekao je Ružnić u obavještenju građanima.

Ovaj broj je jedan od načina pomoći građanima tokom narušene sigurnosne situacije na području ovog kantona zbog migrantske krize. Tokom jučerašnjeg dana održan je niz sastanaka s MUP-om USK, Crvenim križem BiH i ministricom za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihom Borovac.

"U posljednjih 10 dana uspjeli smo od alarmantne situacije na području kantona iskoordinirati sve aktivnosti, na svim nivoima i u svim resorima i konačno migrantskom krizom počneti upravljati na način da naši gradovi žive uobičajenim načinom života i da građani nisu uznemireni zbog nekontrolisanog priliva hiljada migranata koji nemaju smještaj", kazao je premijer USK.

Crveni križ FBiH je do sada osigurao blizu 450.000 obroka za migrante i izbjeglice, a zahvaljujući velikodušnim građanima USK prikupili su i veće količine tople odjeće i obuće. Uskoro će održati sastanak i sa svim međunarodnim organizacijama zaduženim za rješavanje humanitarnog aspekta situacije s migrantima i izbjeglicama u BiH.

Iz MUP-a USK poručili su da ulažu maksimalne napore da ostanu na visini zadatka i u ovim kriznim situacijama.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...