Blokirane ceste
232

Građani u strahu od kolapsa: Ove alternativne pravce u petak koristite ako idete u Tuzlu

Piše: A. K.
Petlja Šićki Brod (Foto: Klix.ba)
Petlja Šićki Brod (Foto: Klix.ba)
Demobilisani borci Armije Republike Bosne i Hercegovine koji još uvijek drže u blokadi petlju Šićki Brod u Tuzli izazvali su strah kod građana zbog saobraćajnih kolapsa koji bi mogli nastati sutra na nekoliko putnih pravaca koji vode prema ovom gradu.

Zbog obilježavanja Dana nezavisnosti BiH saobraćaj na svim dionicama u našoj zemlji ovog četvrtka je u znatnoj mjeri bio smanjen, međutim, vođeni jučerašnjim iskustvom, građani koji iz drugih općina TK svakodnevno putuju ka Tuzli zbog posla večeras izražavaju strah.

Naime, glavno saobraćajno čvorište, odnosno petlja u Šićkom Brodu zbog protesta demobilisanih boraca blokirana je od jučer, čime su glavni putni pravci iz Sarajeva, Doboja i Orašja onemogućeni kao spojnica za priključivanje na glavni put koji vodi u sami centar Tuzle.

Kako bi se izbjegle velike gužve, građani koji naprimjer idu iz Orašja, Brčkog, Srebrenika, Gradačca i svih okolnih mjesta prije samog dolaska na tuzlansku petlju mogu koristiti alternativni putni pravac koji vodi preko naselja Previle i Plane.

Ukoliko dolazite iz pravca Sarajeva, odnosno Olova, Stupara, Kladnja i Živinica možete koristiti alternativni pravac preko prigradskog naselja Husino.

Za sve one koji dolaze iz pravca Doboja mogu koristiti prvenstveno put koji vodi prema jezeru Modrac, a da bi se prolaskom kroz mjesta Šerići i Suha uključili na regionalni put Živinice-Tuzla te došli do prigradskog naselja Husino, a potom i na pravac koji vodi u sami centar grada.