{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani su taoci stranaka koje su na vlasti u BiH 20 godina

F
22.3.2011. u 11:09
0
11
Građani su taoci stranaka koje su na vlasti u BiH 20 godina
0
Građani su taoci stranaka koje su na vlasti u BiH 20 godina
Politička kriza u državi prouzročena rušenjem Odluke Ustavnog suda BiH o konstitutivnosti i ravnopravnosti naroda u BiH pokazala je da su građani ostali taoci političara i stranaka koje vladaju već dvadeset godina, ali i njihove bezobzirne borbe za fotelju i funkciju više, bez obzira na cijenu beznađa koju plaćaju građani, upozorava predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović.
Politička kriza i odgovor da li je izabrana vlast legalna ne može se riješiti paralelnim ministarstvima, niti međusobnim optuživanjem i prebacivanjem odgovornosti jednih na druge i treće, uključujući i Centralnu izbornu komisiju.

Političku krizu ne mogu riješiti ni međunarodni dužnosnici koji svojim izjavama i aktivnostima podržavaju diskriminaciju, samovlašće, medijsku blokadu djelovanja nezavisne opozicije, ugrožavanje Okvirnog sporazuma za mir u BiH i otvorene najave dezintegracije države.

Sve dok građani budu davali podršku političarima koji mandat koriste samo u interesu zadovoljenja ličnih interesa, usložnjavat će se politička kriza i rezultirati općom ekonomskom krizom u kojoj niko od nezaštićenih građana neće biti pošteđen, tvrdi Ajanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: