{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani su taoci stranaka koje su na vlasti u BiH 20 godina

F
22.3.2011. u 11:09
0
11
Građani su taoci stranaka koje su na vlasti u BiH 20 godina
0
Građani su taoci stranaka koje su na vlasti u BiH 20 godina
Politička kriza u državi prouzročena rušenjem Odluke Ustavnog suda BiH o konstitutivnosti i ravnopravnosti naroda u BiH pokazala je da su građani ostali taoci političara i stranaka koje vladaju već dvadeset godina, ali i njihove bezobzirne borbe za fotelju i funkciju više, bez obzira na cijenu beznađa koju plaćaju građani, upozorava predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović.
Politička kriza i odgovor da li je izabrana vlast legalna ne može se riješiti paralelnim ministarstvima, niti međusobnim optuživanjem i prebacivanjem odgovornosti jednih na druge i treće, uključujući i Centralnu izbornu komisiju.

Političku krizu ne mogu riješiti ni međunarodni dužnosnici koji svojim izjavama i aktivnostima podržavaju diskriminaciju, samovlašće, medijsku blokadu djelovanja nezavisne opozicije, ugrožavanje Okvirnog sporazuma za mir u BiH i otvorene najave dezintegracije države.

Sve dok građani budu davali podršku političarima koji mandat koriste samo u interesu zadovoljenja ličnih interesa, usložnjavat će se politička kriza i rezultirati općom ekonomskom krizom u kojoj niko od nezaštićenih građana neće biti pošteđen, tvrdi Ajanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: