{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani se ne smiju dovesti u situaciju da se utrkuju za vakcinu

F
9.11.2006. u 12:07
0
0
Građani se ne smiju dovesti u situaciju da se utrkuju za vakcinu
0
Građani se ne smiju dovesti u situaciju da se utrkuju za vakcinu
Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u Bosni i Hercegovini smatra da bi za potrebe vakcinisanja na području Kantona Sarajevo trebalo pripremiti još bar 20.000 vakcina i, tim povodom, poziva kantonalnu vlast da na vrijeme i svima kojima je potrebno osigura dovoljne količine vakcina.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Udruženje inicira da se tim vakcinama, nakon što je već prvi dan vakcinisanja utrošen predviđeni broj besplatnih vakcina za starije osobe i hronične bolesnike, obavi vakcinisanje i svih invalidnih i hendikepiranih osoba na području ovog kantona jer su to većinom hronični bolesnici kojima se, usljed gripe, pogoršavaju hronična oboljenja.

Slijedeći logiku da je lakše i jeftinije liječiti gripu nego bolest hroničnog karaktera, Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH poziva nadležne u Kantonu Sarajevo da ne dozvole da se osobe koje imaju pravo i potrebu za besplatnom vakcinom doslovno utrkuju kako bi dobile lijek.

U saopćenju Udruženja naveden je i podatak da na području Kantona Sarajevo živi oko 10.000 ratnih vojnih invalida te da je civilnih žrtava rata mnogo više. Posebnu pažnju, naglašeno je, u ovom slučaju treba obratiti na najugroženiju kategoriju stanovnika – invalidnu i hendikepiranu djecu, koja se, pored urođenog ili stečenog hendikepa, moraju brinuti i o gripi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: