{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Građani Sarajeva" traže obznanjivanje rezultata istrage od 13. februara

S
14.4.2008. u 16:00
0
0
"Građani Sarajeva" traže obznanjivanje rezultata istrage od 13. februara
0
"Građani Sarajeva" traže obznanjivanje rezultata istrage od 13. februara
Neformalna grupa "Građani Sarajeva" uputila je otvoreno pismo premijeru i Vladi Kantona Sarajevo u kojem zahtijevaju javno objavljivanje rezultata istrage o događajima ispred zgrade Kantona od 13. februara ove godine.
"Nakon nemilih događanja ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, 13. februara, Vi i Vlada KS ste u javnom saopštenju izjavili: "Vjerovali smo da je ambijent rulje na ulicama Sarajeva stvar prošlosti", kao i da "Ne bi bilo iznenađujuće da je ovaj nemio događaj iniciran i pripreman i van granica BiH, u kontekstu globalne krize." Pored ovoga rekli ste i kako je taj skup "morbidno iskonstruisani bunt prema Vladi i njenom premijeru" te dodali kako je to "ozbiljno razrađen scenario za destabilizaciju KS", navodi se u pismu.

"Ovim putem od Vas, kao premijera Vlade KS i na osnovu Vaših izjava, te u skladu sa Zakonom o pristupu informacijama, i vremenom od protekla dva mjeseca, zahtijevamo hitno javno objavljivanje izvještaja nadležnih institucija - MUP-a KS, i nadležne državne agencije SIPA, koju ste Vi kao odgovorna osoba bili obavezni uključiti ukoliko se u događajima od 13.02. 2008. radi o "podrivanju sistema", kako ste i sami naveli," kaže se na kraju pisma premijeru Silajdžiću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: