Novonastali problem
25

Građani Sarajeva sad sami plaćaju provizije na račune za vodu, ministar kaže da je to nedopustivo

A. L.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak oglasio se nakon što je raskinut ugovor po kojem je KJKP Vodovod i kanalizacije plaćao proviziju BH Pošti za građane koji plaćaju račune i sada te troškove snose građani.

Kako je kazao, nedopustiva je samovolja pojedinaca u preduzeću KJKP Vodovod i kanalizacija.

"Ove odluke su nepromišljene i mi ćemo na sve načine tražiti da se to promijeni. Ovo je iznenadilo sve građane Sarajeva i neprihvatljivo je samo po sebi a još više je neprihvatljiv način na koji su se donijele ovakve odluke. Prema informacijama članova Nadzornog odbora KJKP ViK d.o.o. Sarajevo, ova odluka za potpunu obustavu naplate bez provizije nije prošla ovaj organ Preduzeća. Zbog toga ovo smatram samoinicijativnom odlukom pojedinaca u menadžmentu KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo", kazao je Bošnjak.

Kako je dodao, Ministarstvo se ovom preduzeću obratilo 6. maja ove godine, ali do sada nije dobilo nikakav odgovor.

"Po povratku s puta rukovodstva Preduzeća pod hitno će se održati sastanak kako bi se riješio ovaj problem. Treba podsjetiti da je neprihvatljivo i ranije iznenađenje novom praksom od strane KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo da se naplata računa više ne može vršiti ni na drugim mjestima kao što su adrese za plaćanje drugih komunalnih usluga, osim plaćanja računa u JP BH Pošta", objasnio je ministar Bošnjak.