Intervenisala policija
258

Građani Sarajeva blokirali GRAS-ov autobus na Stupu, ogorčeni zbog neredovne vožnje

A. B.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
U sarajevskom naselju Stup danas su u poslijepodnevnim satima građani zaustavili saobraćanje autobusa preduzeća GRAS koji vozi na liniji Stup - Vogošća, a sve zbog toga jer su ogorčeni neredovnom vožnjom.
U Operativnom centru MUP-a KS su nam potvrdili da su građani izašli ispred autobusa na stanici kod Stupske petlje i time blokirali njegovo saobraćanje.

"Dobili smo dojavu da su se građani okupili oko 15:20 sati i na tom mjestu su se zadržali do 16:00 sati. Okupljanje je bilo mirno, nije zabilježen nikakav incident", naveli su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Redakciji portala Klix.ba javila se jedna od građanki koja je učestvovala u blokadi saobraćaja te navela da su na ovaj postupak bili prinuđeni s obzirom na to da su problemi s redovima vožnje sve češći.

"Zaustavljen je autobus koji vozi na relaciji Stup-Vogošća jer je red vožnje za Ahatoviće neredovan, tačnije, nijedan autobus nije redovan zato što 30 posto njih nije u voznom stanju. Samo po jedan od planirana tri vozi na svakoj liniji koja polazi sa Stupa", kazala nam je ogorčena građanka.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Podsjećamo, već posljednjih nekoliko dana u javnosti se pojavljuje informacije da je preduzeće GRAS u lošoj situaciji te da su im blokirana finansijska sredstva što direktno utječe na nabavku goriva.

Postojali su i navodi da bi to mogao biti jedan od uzroka prestanka saobraćanja autobusa GRAS-a, međutim, iz nadležnog kantonalnog ministarstva su istakli da GRAS neće stati i da će građani Sarajeva imati bolji javni prijevoz.