{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani protestovali ispred Općine Tuzla, nadležni "pobjegli" zbog dojave o bombi

28.10.2013. u 13:23
29
52
Građani protestovali ispred Općine Tuzla, nadležni "pobjegli" zbog dojave o bombi
29
Slično kao i prošle godine, kada su protestovali zbog neuvođenja centralnog grijanja u njihove domove, i danas je građane prigradskih tuzlanskih naselja dočekala dojava o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u sjedištu općinske administracije.
"Dakle, historija se ponavlja. Opet nema nikog da sasluša glas običnog građanina. Ovdje je riječ o klasičnom projektu uništavanja svih neistomišljenika, a koji realizuje gluha općinska administracija na čelu sa načelnikom", kaže predstavnik građana Senahid Ajšić.

Građani Šićkog Broda, Bukinja i Husina stigli su pred Općinu Tuzla kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo odlukom općinske administracije o načinu raspodjele blizu 6 miliona KM, novca koji je pripao Općini Tuzla pravosnažnom presudom u predmetu protiv Elektroprivrede BiH, a zbog štetnog djelovanja TE Tuzla.

"Ne znaju oni kako živimo i od čega obolijevamo. Neka nam bar onda urade ono što od njih tražimo. Sve što su oni usvojili mimo nas i naših zahtjeva mi ne priznajemo", kažu građani pomenutih naselja.

Oni traže da se mjesnim zajednicama vrati radno-pravni status, a navode kako današnji protesti nemaju nikakvu političku pozadinu.

"Kamo sreće da nas je iko od političara podržao. Međutim, nije, jer u Općinskom vijeću faktički i ne postoji opozicija. Mi smo se danas okupili na mirnim protestima, a za dalje ćemo se dogovarati", kaže Senahid Ajšić.

U vrijeme dok su građani protestovali ispred Općine Tuzla niko im se nije obratio, a saobraćaj je bio zaustavljen zbog dojave o postavljenoj bombi. U petak je, podsjećanja radi, načelnik Jasmin Imamović izjavio kako protesti imaju političku pozadinu i da je Općina Tuzla resornom kantonalnom ministarstvu dostavila projekte koje želi u narednom periodu realizovati na području pet mjesnih zajednica koje gravitiraju Termoelektrani Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: