{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani pred Vladom TK i na Trgu slobode još jednom iskazali svoje nezadovoljstvo

11.6.2013. u 15:56
0
9
Građani pred Vladom TK i na Trgu slobode još jednom iskazali svoje nezadovoljstvo
0
Građani Tuzle i danas su protestovali na Trgu slobode zbog neusvajanja Zakona o jedinstvenom matičnom broju. Međutim, danas su se s Trga slobode zaputili i pred zgradu Vlade TK, gdje su ostavili svoje transparente. Nedugo potom oglasili su se iz Vlade TK.
“Vlada Tuzlanskog kantona podržava proteste građana Bosne i Hercegovine, a koji se odnose na neusvajanje Zakona o jedinstvenom matičnom broju. Tim povodom ističemo da djeca, ali ni ostali građani Bosne i Hercegovine ni u kojem slučaju ne smiju biti taoci politikantstva i neažurnog rada bilo koje institucije i bilo kojeg nivoa vlasti. Ovim putem želimo apelovati na sve institucije u Bosni i Hercegovini da ulože maksimum napora te pokrenu zakočene procese i aktivnosti, a što u konačnici treba da doprinese kvalitetnijem životu i standardu svih građana Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju Vlade TK.

Građanima Tuzle danas su se priključila i djeca sa posebnim potrebama iz Udruženja “Korak po korak”. Na Trgu slobode je sa porodicom bio i poznati reper Frenki, čija novorođenčad također nisu dobila JMB.

Pet do dvanaest iz naselja Stupine ka Trgu slobode i Vladi TK krenula je povorka taksista, koji su sirenama dali podršku okupljenim demonstrantima kojima su poručili kako ne smiju odustati od svojih zahtjeva.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: