BiH
472

Građani pokreću akciju "Tišina, Parlament radi"

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Grupa građana i građanki koja je proteklih dana protestovala ispred Parlamenta BiH će u narednom periodu, odnosno do 30. juna, preusmjeriti sve snage na osiguranje apsolutne sigurnosti, tišine i mira za neometan rad Parlamentarne skupštine BiH.

"Apelujemo na sve građane i građanke da u svojim domovima, na radnim mjestima i ulici, a naročito u blizini zgrade Parlamenta ne prave nikakvu buku, da govore tiho te da time doprinesu stvaranju uslova za rad Parlamenta", saopćeno.

Najavljuju da će do 30. juna do kada su građani i građanke dali rok parlamentarcima da usvoje zakon o matičnim brojevima, okupljati na kafi svakog dana ispred Parlamentarne skupštine BiH.

"Kako bismo podržali i ohrabrili parlamentarce za efikasniji rad u tišini, kafa će se piti tokom pauze parlamentaraca, a sve u svrhu osiguranja neometanog rada", kažu građani okupljeni u akciji #jmbg za sve.

Odluka je donesena na današnjem okupljanju građana i građanki prekoputa Parlamenta, a sve kako bi se onemogućilo parlamentarcima da traže opravdanje za nerad u mirnim okupljanjima građana i građanki.

"Solidarno i dostojanstveno do #jmbg za sve!", poručili su demonstranti.

Kampanja "Tišina, Parlament radi" počinje sutra u 11:55 sati ispred Parlamenta BiH.