{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani podržali vraćanje "Sarajevskih ruža"

F
16.11.2008. u 20:15
0
19
Građani podržali vraćanje "Sarajevskih ruža"
0
Građani podržali vraćanje "Sarajevskih ruža"
Udruženje Urban u subotu je organiziralo potpisivanje potpisivanje peticije za očuvanje i vraćanje simbola Sarajeva, takozvanih "sarajevskih ruža".
Kako se navodi danas u saopćenju tog udruženja, potpisivanje peticije trajalo je tri sata i u tom periodu sakupljeno je oko 2.000 potpisa, što predstavlja odličan odziv građana.

- Cilj nam nije bio što veći broj potpisa, već podsjećanje na ovaj simbol Sarajeva, i pokretanje inicijative da se "sarajevske ruže" zaštite. Upravo zato je prikupljanje potpisa trajalo samo tri sata. Cilj je ispunjen, skrenuta je pažnja javnosti, ali i vlasti, pa je tako svojim potpisom gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac jasno dala podršku našoj inicijativi - stoji u saopćenju Urbana.

U peticiji udruženje, dakle, zahtijeva zaštitu "Sarajevskih ruža" kao jednog od obilježja Sarajeva, te zaštitu tih ruža kao turističke atrakcije i usvajanje budžeta za njihovo redovno održavanje, uključujući čišćenje, ponovno farbanje te vraćanje uklonjenih "ruža" na mjesta na kojima su bile.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: