{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani podržali vraćanje "Sarajevskih ruža"

F
16.11.2008. u 20:15
0
19
Građani podržali vraćanje "Sarajevskih ruža"
0
Građani podržali vraćanje "Sarajevskih ruža"
Udruženje Urban u subotu je organiziralo potpisivanje potpisivanje peticije za očuvanje i vraćanje simbola Sarajeva, takozvanih "sarajevskih ruža".
Kako se navodi danas u saopćenju tog udruženja, potpisivanje peticije trajalo je tri sata i u tom periodu sakupljeno je oko 2.000 potpisa, što predstavlja odličan odziv građana.

- Cilj nam nije bio što veći broj potpisa, već podsjećanje na ovaj simbol Sarajeva, i pokretanje inicijative da se "sarajevske ruže" zaštite. Upravo zato je prikupljanje potpisa trajalo samo tri sata. Cilj je ispunjen, skrenuta je pažnja javnosti, ali i vlasti, pa je tako svojim potpisom gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac jasno dala podršku našoj inicijativi - stoji u saopćenju Urbana.

U peticiji udruženje, dakle, zahtijeva zaštitu "Sarajevskih ruža" kao jednog od obilježja Sarajeva, te zaštitu tih ruža kao turističke atrakcije i usvajanje budžeta za njihovo redovno održavanje, uključujući čišćenje, ponovno farbanje te vraćanje uklonjenih "ruža" na mjesta na kojima su bile.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: