GI "Jer nas se tiče"
16

Građani Mostara deblokirali deponiju "Uborak" i pozvali nadležne da reaguju: Možemo opet blokirati

G. Š.
Foto: GI "Jer nas se tiče"
Foto: GI "Jer nas se tiče"
Građani sjevernih mostarskih naselja okupljeni oko Građanske inicijative "Jer nas se tiče" danas su se deblokirali deponiju "Uborak", koju su blokirali u subotu u nadi da će im predstavnici gradske vlasti ponuditi rješenje koje će voditi njenom konačnom zatvaranju.

Iz Inicijative "Jer nas se tiče" navode da se povlače iz blokade deponije "Uborak" iz razloga što vode brigu o Mostaru i građanima toga grada pred nadolazeće praznike gdje će nam u goste doći ogroman broj turista.

"Za razliku od lažova Maria Kordića i Salema Marića mi još jednom pokazujemo da vodimo brigu prvenstveno o zaštiti zdravlja građana Mostara i Hercegovine. Lažovima i foteljašima pokazali smo da mi nismo odustali od naših zahtjeva, pokazali smo vam da nas ne možete uplašiti, pokazali smo vam da možemo blokirati deponiju 'Uborak' kada god želimo i da nas hvala Bogu ima i više nego dovoljno a ne kao što lažov Salem Marić to izjavljuje", naveli su iz Inicijative "Jer nas se tiče".

Pozvali su federalnu ministricu okoliša i turizma Nasihu Podzer kao i sve relevantne nivoe vlasti da reagiraju i zapečate deponiju ''Uborak'' jer, kako su naveli, stanje je gore nego ikada.

"Ovo sve ne znači da možda deponija 'Uborak' već naredne sedmice neće biti blokirana ukoliko ne ponudite konačno rješenje. Građane grada Mostara molimo za strpljenje i podršku jer ovo je borba koju bijemo i za vas!", poručili su iz GI "Jer nas se tiče".

Na kraju su podsjetili, da zahtijevaju hitno zatvaranje deponije "Uborak" i njeno izmještanje na novu lokaciju.