{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani kreiraju budžet Općine Centar za 2009.

F
FENA
20.1.2009. u 17:01
0
3
Građani kreiraju budžet Općine Centar za 2009.
0
Građani kreiraju budžet Općine Centar za 2009.
Nakon što je Općinsko vijeće Centar Sarajevo utvrdilo Nacrt budžeta te općine i Nacrt programa rada Općinskog vijeća Centar za 2009. godinu, ti dokumenti su upućeni na javnu raspravu.
Od 6. januara u mjesnim zajednicama Općine Centar održavaju se zborovi građana.

Prema utvrđenom rasporedu, do sada su održani u mjesnim zajednicama Bardakčije, Betanija-Šip, Breka-Koševo II, Ciglane-Gorica, Donji Velešići, Džidžikovac-Koševo, Hrastovi-Mrkovići, Marijin dvor-Crni vrh i Mejtaš-Bjelave.

Stanovnici tih mjesnih zajednica, odazivajući se u velikom broju pozivu za javnu raspravu, imali su najviše zahtijeva koji se odnose na komunalne projekte - izgradnju, rekonstrukciju i održavanje ulica, postavljanje semafora, vertikalne signalizacije i sigurnosnih ogledala, izgradnju autobuske okretaljke u naselju Donji Velešići, uređenje manjih javnih površina i stepeništa, parkova i sportskih igrališta, izgradnju niša za kontejnere, postavljanje javne rasvjete, sanaciju krovova i fasada stambenih zgrada, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Betanija itd.

Savjet mjesne zajednice "Ciglane-Gorica", po zahtjevu lokalnog stanovništva, predložio je da se u ovom naselju iznađe odgovarajući prostor za biblioteku sa čitaonicom, kao i prostor u kojem bi bila smještena pošta.

Ostali zborovi građana bit će održani po utvrđenom rasporedu. Po okončanju javne rasprave, općinske stručne službe će razmotriti sve prijedloge, sugestije i primjedbe, te na osnovu toga pripremiti Prijedlog budžeta Općine Centar za 2009. godinu koji će biti razmatran na sjednici Općinskog vijeća, saopćila je danas Služba za informiranje Općine Centar Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: