{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani kreiraju budžet Općine Centar za 2009.

F
20.1.2009. u 17:01
0
3
Građani kreiraju budžet Općine Centar za 2009.
0
Građani kreiraju budžet Općine Centar za 2009.
Nakon što je Općinsko vijeće Centar Sarajevo utvrdilo Nacrt budžeta te općine i Nacrt programa rada Općinskog vijeća Centar za 2009. godinu, ti dokumenti su upućeni na javnu raspravu.
Od 6. januara u mjesnim zajednicama Općine Centar održavaju se zborovi građana.

Prema utvrđenom rasporedu, do sada su održani u mjesnim zajednicama Bardakčije, Betanija-Šip, Breka-Koševo II, Ciglane-Gorica, Donji Velešići, Džidžikovac-Koševo, Hrastovi-Mrkovići, Marijin dvor-Crni vrh i Mejtaš-Bjelave.

Stanovnici tih mjesnih zajednica, odazivajući se u velikom broju pozivu za javnu raspravu, imali su najviše zahtijeva koji se odnose na komunalne projekte - izgradnju, rekonstrukciju i održavanje ulica, postavljanje semafora, vertikalne signalizacije i sigurnosnih ogledala, izgradnju autobuske okretaljke u naselju Donji Velešići, uređenje manjih javnih površina i stepeništa, parkova i sportskih igrališta, izgradnju niša za kontejnere, postavljanje javne rasvjete, sanaciju krovova i fasada stambenih zgrada, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Betanija itd.

Savjet mjesne zajednice "Ciglane-Gorica", po zahtjevu lokalnog stanovništva, predložio je da se u ovom naselju iznađe odgovarajući prostor za biblioteku sa čitaonicom, kao i prostor u kojem bi bila smještena pošta.

Ostali zborovi građana bit će održani po utvrđenom rasporedu. Po okončanju javne rasprave, općinske stručne službe će razmotriti sve prijedloge, sugestije i primjedbe, te na osnovu toga pripremiti Prijedlog budžeta Općine Centar za 2009. godinu koji će biti razmatran na sjednici Općinskog vijeća, saopćila je danas Služba za informiranje Općine Centar Sarajevo.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: