{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani i radnici više nikom ne vjeruju

F
30.5.2007. u 13:46
0
0
Građani i radnici više nikom ne vjeruju
0
Građani i radnici više nikom ne vjeruju
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Husein Špago kazao je danas u Mostaru kako je situacija u spomenutom kantonu izuzetno teška i ozbiljna te da građani i radnici više nikome ne vjeruju.
Govoreći o radu okruglog stola koji se danas održava u Mostaru, Špago je kazao kako će danas biti analizirani zaključci s okruglog stola održanog u septembru prošle godine, kako bi se moglo utvrditi što se od tada uradilo u korist radnika.

Špago je istaknuo da vlast u HNK-u više nikako ne funkcionira i kako bi osobe koje su trenutno na vlasti trebale same napustiti svoje funkcije kako bi se nakon toga izabrali ljudi koji će osigurati bolji život u toj županiji.

Na upit ima li vlast utjecaja na rad sindikata i na okupljanje građana kada je riječ o prosvjednim skupovima, Špago je kazao kako vlast u nekoj mjeri ima utjecaja na prosvjedna okupljanja, ali kako se kod građana i radnika u tom kantonu javlja apatija i nezadovoljstvo.

"Građani nikome ne vjeruju, oni počinju sumnjati i u sindikat koji je ponekad i nemoćan", kazao je Špago.

Predsjednik Sindikata BiH Edhem Biber je kazao kako HNK ima sve pretpostavke da bude jedna od boljih županija u Federaciji BiH, ali da u tom kantonu postoje veliki problemi, a sve zbog trenutačne političke situacije.

"Potrebno je naći rješenje kao bi se uspostavila vlast, te počele funkcionirati institucije u punom kapacitetu jer će se na taj način omogućiti građanima Hercegovačko-neretvanskom kantonu da žive bolje", kazao je Biber.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: