Sporan kružni tok
287

Građani Hrasnog Brda u Sarajevu ponovo blokiraju raskrsnicu kod pekare AS

Piše: M. N.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Građani koji žive u naselju Hrasno Brdo najavili su blokadu saobraćaja u četvrtak, 27. aprila zbog nastavka izgradnje kružnog toka kod pekare AS. Ovaj put ne planiraju otići dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Stanovnici ovog naselja kažu da je ova raskrsnica žila kucavica u njihovom životu, te da bi kružni tok izazvao veliki problem jer bi građani bili osuđeni da kruže više od dva kilometra do svojih kuća.

"Da ne govorimo o hitnoj pomoći, policiji, vatrogascima, servisnim vozilima i ostalim hitnim situacijama. Pored svega, načelnik Općine Novo Sarajevo (Nedžad Koldžo, op.a.) se vraća na 'svoj projekat', a sve opomene građana ignoriše", kazao je predstavnik građana tog naselja.

Blokada saobraćaja počet će u 17 sati. Podsjetimo, na prvim protestima učestvovalo je 100 građana koji su nakratko blokirali saobraćaj kako bi ukazali na ovaj problem, jer im projektom nije ostavljena mogućnost direktno uključenja u kružni tok u sklopu Južne longitudinale.

Građani traže i izgradnju pothodnjaka koji moraju biti osvijetljeni 24 sata dnevno. Ukoliko se potpuno ogluše na njihove zahtjeve, blokirat će saobraćaj do daljnjeg.

Riječ je o raskrsnici ulica Safeta Hadžića, Zvornička, Azize Šećirbegovića, Olovska i Put mladih muslimana.