Zbog lažne dojave o bombi
0

Građani dodatno plaćali parking, BBI Centar nudi novac nazad

Klix.ba
BBI Centar
BBI Centar
Nakon lažne dojave o postavljenoj bombi u BBI Centru, našoj redakciji obratilo se nekoliko čitatelja koji tvrde kako im je usluga parkiranja u podzemnoj garaži uredno naplaćena, iako zbog zabrane pristupa nisu bili u mogućnosti izvesti automobil.
Kako tvrdi čitatelj, čiji su podaci poznati redakciji, njemu su uposlenici osiguranja BBI Centra sinoć rekli da je zgrada velika i da bi pregled mogao trajati čitavu noć, tako da nikome ne preporučuju da čeka, već da po svoja vozila dođu u četvrtak, kada bi pregled trebao biti završen.

"Da bi apsurd bio još veći, uposlenici navedenog centra i nakon dojave nisu blokirali ulaze u garažu, već su i nakon same dojave puštali vozila da ulaze u garažu, da bi ih poslije blokirali pri izlasku.

Dojava o navodno postavljenoj bombi došla je u 19:40 sati, a iz priložene karte možete vidjeti da je vozilo ušlo u garažu BBI Centra u 20:10, što je bilo pola sata nakon dojave. Nakon ovog ulaska bilo je još vozila koja su i poslije navedenog vremena ušla u garažu", kaže naš čitatelj.

Identičnu situaciju ispričala nam je i čitateljka Merima, koja je rekla da joj je jutros naplaćen parking.

"Bez obzira na primjedbe rečeno nam je da je to odluka menadžmenta i da ne možemo ništa promijeniti ili nećemo dobiti vozilo. Zaista nekorektno ponašanje, bahato i bezobrazno", ogorčena je naša čitateljka.

U odgovoru iz ove kompanije na pritužbe korisnika usluge parkiranja navodi se kako "BBI Centar neće naplaćivati parking od trenutka početka kontradiverzionog pregleda objekta (20:30 sati, 25. jula 2012.) pa sve do jutros (08:00 sati, 26. jula 2012.). Napominjemo da je blokada parkinga završena već sinoć oko ponoći, ali je posjetiocima ponuđeno da svoja vozila besplatno parkiraju u objektu sve do jutarnjih sati."

Na naše pitanje da li će građani imati pravo na povrat novca iz BBI Centra su kratko odgovorili.

"Da. Novac za korištenje parkinga u navedenom terminu će biti refundiran".