BiH
0

Građani darovali odjeću i igračke za djecu iz Doma Bjelave

Klix.ba
Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Mejtaš–Bjelave Rusmir Avdić i sekretarica te mjesne zajednice Selma Piljević posjetili su 11. juna 2013. godine Dječiji dom Bjelave Sarajevo.

Tom prilikom su za štićenike Doma - djecu bez roditeljskog staranja uručili odjeću, obuću i igračke koje su im darovali sugrađani u humanitarnoj akciji koja je u Mjesnoj zajednici Mejtaš–Bjelave trajala od 17. aprila do 10. juna 2013. godine.

Ovom prilikom je v. d. direktora Dječijeg doma 'Bjelave Saudin Đurđević rekao da im je svaka donacija dobro došla i da puno znači kada se ljudi sjete da postoje djece bez roditeljskog staranja te da je za njih kontakt sa zajednicom, a posebno lokalnom, od velikog značaja.

"Sretan sam što imam priliku za saradnju sa Mjesnom zajednicom koja je organizirala ovu humanitarnu akciju, jer naša ustanova ne može bez pomoći društvene zajednice i dobrih ljudi. Zahvaljujem se svima koji su se pridružili akciji, kao i Općini Centar na svim dosadašnjim donacijama i nadam se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti", kazao je Đurđević.