{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani česta meta prevare prilikom kupovine ogrevnih drva

F
17.10.2014. u 15:10
3
27
Građani česta meta prevare prilikom kupovine ogrevnih drva
3
Građani česta meta prevare prilikom kupovine ogrevnih drva
Foto: Arhiv/Klix.ba
S obzirom da se Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo u posljednje vrijeme obraća veći broj kupaca koji navode da su oštećeni prilikom kupovine i isporuke ogrevnih drva, iz ove Kantonalne uprave upozoravaju građane da kupovinu obavljaju isključivo kod registriranih firmi, koje su obavezne izdati kupcu fiskalni račun.
U podnesenim prijavama primjećeno je da prevareni kupci nakon što dobiju polovinu ili dio ugovorene narudžbe podnose zahtjev za inspekcijski nadzor, a da pri tome najčešće nemaju podatke o osoba kod kojih su izvršili nabavku, kazala je Agenciji Fena stručna saradnica za informiranje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a Vildana Bosno.

Pored toga, kupci navode i da nakon isporuke drveta ne mogu više stupiti u kontakt sa prodavcima, jer se ne javljau na telefon, dodala je Bosno.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS napominju da se u ovakvim slučajevima najčešće radi o osobama koje se bave bespravnom krađom drveta i bespravnim prometom, a inspekcija je nemoćna da preduzima mjere iz svoje nadležnosti, jer prevareni građani nemaju podatke o osobama čija su meta prevare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: