{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani Bihaća se okupili kod Đačkog doma, traže da se zaustavi dolazak migranata

Klix.ba
21.10.2018. u 10:08
21.10.2018. u 10:19
17
195
Građani Bihaća se okupili kod Đačkog doma, traže da se zaustavi dolazak migranata
17
Građani Bihaća danas ponovo protestuju zbog dolaska migranata u njihov grad. Kako su i najavili, građani su se u 10 sati okupili u blizini Đačkog doma u naselju Borići, u kojem su smješteni migranti. Kako javlja reporter Klix.ba portala, na protestima se trenutno nalazi blizu 100 građana, a policijske snage su u pripavnosti.
Prepostavlja se da je jaka kiša koja pada u Bihaću razlog slabog odziva. Građani se trenutno nalaze na parkingu preko puta Đačkog dom, no iako se strahovalo da će pokušati ući u objekt u kojem su smješteni migranti, to se ipak neće desiti.

Podsjećamo, građani su sinoć na gradskom trgu održali protest zahtijevajući hitno rješenje migrantske krize, a potom su na kratko blokirali magistralni put Sarajevo-Bihać i autobusku stanicu kako bi spriječili dolazak migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara rekao je da su specijalne jedinice Federalne uprave policije u pripravnosti, te da prate razvoj događaja kako ne bi došlo do neželjene eskalacije.

Građani protestom žele spriječiti dolazak novih migranata i zaustaviti postavljanje novih kontejnera za njihov smještaj. Od policije Unsko-sanskog kantona zahtijevaju da u narednih 48 sati u potpunosti zaustavi dolazak migranata u ovaj kanton.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: