{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani Bihaća odblokirali autobusku stanicu, za sutra najavljeni novi protesti

Piše: M. Ć./Klix.ba
20.10.2018. u 22:33
336
87
Građani Bihaća odblokirali autobusku stanicu, za sutra najavljeni novi protesti
336
Građani Bihaća odblokirali autobusku stanicu, za sutra najavljeni novi protesti
Foto: Čitatelj
Građani Bihaća koji su večeras privremeno blokirali magistralni put i autobusnu stanicu u Bihaću, razišli su se sa ulica ovog grada, a proteste nastavljaju sutra ujutro kada planiraju posjetiti Boriće, potvrdio je za Klix.ba Sej Ramić, inicijator večerašnjih aktivnosti.
"Večeras nisu bili zabilježeni bilo kakvi problemi i nisu se desili bilo kakvi incidenti", rekao nam je Ramić.

On je istakao da su se građani dogovorili za nastavak protesta sutra u 10 sati u blizini Đačkog doma.

"Čuli smo da je jedna firma, koja radi u Đačkom domu, počela sjeći borove, kako bi bili postavljeni dodatni kontejneri za migrante. Mi planiramo otići gore i zaustaviti te aktivnosti. Smatramo da se u svim oblicima radi o interesnim skupinama koje zarađuju na ovim problemima", rekao je Ramić.

On je istakao da su građani neće odustati od svojim namjena te da su zatražili od MUP-a USK da u narednih 48 sati u potpunosti zaustavi dolazak migranata u Unsko-sanski kanton.

"Pored toga, dali smo rok od pet dana Vijeću ministara, Ministarstvu sigurnosti da u koordinaciji sa Vladom USK i Gradom Bihaćem izmjeste sve migrante iz Đačkog doma na neku lokaciju van grada. Od vlasti tražimo da nas zaštite na zakonski način, a prvo što je potrebno uraditi jeste da se proglasi vanredno stanje. Mi ćemo intenzivno raditi na tome da se spriječi daljnji dokazak migranata u grad", rekao je Ramić.

Podsjećamo, nakon mirnih protesta u centru grada povodom sve užarenije migrantske krize, Bišćani su svoje nezadovoljstvo u kasnim satima odlučili izraziti blokadom autobuske stanice i djelomičnom blokadom magistrale.

Demonstranti su zaustavili jedan autobus u potrazi za migrantima, a MUP USK je, prema njihovim riječima, "pratio situaciju da ne bi došlo do eskalacije".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: