Umjesto još jednog bazena
0

Graditi biblioteku i renovirati Centar za djecu Boško Buha

Sarajevo-x.com
Općinski odbor Naše stranke Novo Sarajevo protivi se izgradnji bazena na Čengić Vili i u saopštenju koje su nam poslali ističu:

"Napominjemo načelnika Nedžada Koldžu da je upravo otvoren bazen na Otoci, par stotina metara od planirane lokacije za bazen u Novom Sarajevu. Izgradnja tog bazena koštala je oko 15 miliona maraka i trajala nekoliko godina. Pored toga postoje bazeni na Ilidži i Fakultetu tjelesnog odgoja na Koševu. Prema tome, građankama i građanima općine Novo Sarajevo ne nedostaje obližnjih bazena i plivanja. Ovo je samo jedan od primjera kako se loše procjenjuju potrebe stanovništva naše općine, te koliko administracija naše općine ne razgovara sa građankama i građanima o njihovim potrebama."

Naša stranka će, kako navode, u svoj predizborni program uključiti borbu protiv izgradnje još jednog bazena u Sarajevu, a zalagati se da sredstva planirana za izgradnju bazena na Čengić Vili preusmjere na izgradnju moderne biblioteke u našoj općini i renoviranje i stavljanje u funkciju bivšeg Centra za djecu Boško Buha na Vilsonom šetalištu.