|

Gradi se 21 kuća za povratnike hrvatske nacionalnosti u Kotor-Varoši

Gradi se 21 kuća za povratnike hrvatske nacionalnosti u Kotor-Varoši
1
F
FENA
16.10.2019. u 11:19
12
komentara
1

dijeljenja
Gradi se 21 kuća za povratnike hrvatske nacionalnosti u Kotor-Varoši
Predstavnici Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS-a i kotorvaroške općinske uprave potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizovani po sistemu ključ u ruke.
Vrijednost ugovora, kako je saopćeno, iznosi 763000 maraka.

Zamjenik direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što danas može podijeliti bar dio sreće s ovim ljudima, koji su, kako je navedeno u saopćenju, konačno dočekali da se krene s obnovom njihovih domova.

Kuće povratnicima obnavljaju se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH4, istakao je Juričević.

Dodaje kako je ovim projektom, vrijednim više od sedam miliona maraka, predviđena gradnja ukupno 210 kuća u 14 općina i gradova RS te je najavio da će u narednom periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama.

U lokalnoj upravi kažu da će u skladu sa svojim nadležnostima obezbjediti neophodnu prateću dokumentaciju i svu potrebnu pomoć.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim porodicama obezbjediti normalne uslove za život.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...