|

Gradi se 12 domova za romske porodice

Gradi se 12 domova za romske porodice
22
F
FENA
9.11.2014. u 13:54
19
komentara
22

dijeljenja
U naselju Kiseljak, mjesnoj zajednici na području Grada Tuzla, u toku su radovi na sanaciji i izgradnji 12 objekata za romske porodice.


Radovi se izvode u okviru projekta poboljšanja uslova za život u romskim zajednicama, pri čemu je, u ovim aktivnostima, stavljen poseban akcent na stambeno zbrinjavanje.

U toku projektnih aktivnosti izvršit će se sanacija pet stambenih objekata u kojima su živjele višečlane porodice u neadekvatnim uslovima, bez kupatila, izgrađenog pokrova ili nedovršenim i nefunkcionalnim objektima, navodi se u saopćenju ove organizacije.Predviđena je i izgradnja novih sedam porodičnih stambenih objekata čiji će vlasnici biti domicilni kiseljački mladi bračni parovi u romskoj zajednici bez riješenog stambenog pitanja.

Projekt se realizira sredstvima Evropske unije, a implementira ga nevladina organizacija Hilsfwerk uz asistenciju i podršku vlasti Grada Tuzla.

Mehmed Mujić Mehmed Mujić


Posebnu podršku stambenom zbrinjavanju Roma u Kiseljaku daje gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je aktivirao svu potrebnu administraciju neophodnu u realizaciji projektnih aktivnosti, saopćeno je iz UG "Evropski put Roma"
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...