{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradi se 12 domova za romske porodice

F
9.11.2014. u 13:54
22
19
Gradi se 12 domova za romske porodice
22
U naselju Kiseljak, mjesnoj zajednici na području Grada Tuzla, u toku su radovi na sanaciji i izgradnji 12 objekata za romske porodice.


Radovi se izvode u okviru projekta poboljšanja uslova za život u romskim zajednicama, pri čemu je, u ovim aktivnostima, stavljen poseban akcent na stambeno zbrinjavanje.

U toku projektnih aktivnosti izvršit će se sanacija pet stambenih objekata u kojima su živjele višečlane porodice u neadekvatnim uslovima, bez kupatila, izgrađenog pokrova ili nedovršenim i nefunkcionalnim objektima, navodi se u saopćenju ove organizacije.Predviđena je i izgradnja novih sedam porodičnih stambenih objekata čiji će vlasnici biti domicilni kiseljački mladi bračni parovi u romskoj zajednici bez riješenog stambenog pitanja.

Projekt se realizira sredstvima Evropske unije, a implementira ga nevladina organizacija Hilsfwerk uz asistenciju i podršku vlasti Grada Tuzla.

Mehmed Mujić
Mehmed Mujić


Posebnu podršku stambenom zbrinjavanju Roma u Kiseljaku daje gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je aktivirao svu potrebnu administraciju neophodnu u realizaciji projektnih aktivnosti, saopćeno je iz UG "Evropski put Roma"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: