{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grade se dječija igrališta u Hrasnom, Buča Potoku, Boljakovom Potoku i na Dobrinji

8.9.2014. u 14:13
14
21
Grade se dječija igrališta u Hrasnom, Buča Potoku, Boljakovom Potoku i na Dobrinji
14
U novogradskim naseljima Hrasno, Buča Potok, Boljakov Potok i Dobrinja počela je izgradnja dječijih igrališta. Projekat se realizira u sklopu aktivnosti koje Općina Novi Grad Sarajevo provodi kako bi najmlađim sugrađanima obezbijedila što više prostora za igru.


U ovoj godini planirana je izgradnja šest igrališta za djecu u Hrasnom, Švrakinom Selu, Saraj Polju, Boljakovom Potoku, Buča Potoku i na trgu Zlatnih ljiljana na Dobrinji, kao i izgradnja sportske plohe u naselju Saraj Polje u blizini planiranog dječijeg igrališta, te sanacija postojećeg dječijeg igrališta u ulici Franje Kluza u Briješću.

U toku su radovi na izgradnji igrališta u naseljima Hrasno, Buča Potok, Boljakov Potok, te prve faze izgradnje igrališta na trgu Zlatnih ljiljana u naselju Dobrinja, a početak izgradnje ostalih igrališta očekuje se vrlo brzo.Projektom je predviđeno da sva dječija igrališta budu ograđena i podijeljena u zone sa pješčanom i gumiranom podlogom i da se opreme mobilijarom i modernim spravama za igru.

Na trgu Zlatnih ljiljana predviđeno je da se u ovoj fazi projekta sanira asfaltna podloga iznad postojećeg skloništa i uradi nova izolacija, dok su drugom fazom planirani ostali radovi predviđeni za izgradnju dječijeg igrališta.Ovogodišnjim budžetom Općine za izgradnju šest igrališta za djecu i sanaciju postojećeg sportskog igrališta u Naselju heroja Sokolje osigurane su 224. 000 konvertibilnih maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: