{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grade se dječija igrališta u Hrasnom, Buča Potoku, Boljakovom Potoku i na Dobrinji

8.9.2014. u 14:13
14
21
Grade se dječija igrališta u Hrasnom, Buča Potoku, Boljakovom Potoku i na Dobrinji
14
U novogradskim naseljima Hrasno, Buča Potok, Boljakov Potok i Dobrinja počela je izgradnja dječijih igrališta. Projekat se realizira u sklopu aktivnosti koje Općina Novi Grad Sarajevo provodi kako bi najmlađim sugrađanima obezbijedila što više prostora za igru.


U ovoj godini planirana je izgradnja šest igrališta za djecu u Hrasnom, Švrakinom Selu, Saraj Polju, Boljakovom Potoku, Buča Potoku i na trgu Zlatnih ljiljana na Dobrinji, kao i izgradnja sportske plohe u naselju Saraj Polje u blizini planiranog dječijeg igrališta, te sanacija postojećeg dječijeg igrališta u ulici Franje Kluza u Briješću.

U toku su radovi na izgradnji igrališta u naseljima Hrasno, Buča Potok, Boljakov Potok, te prve faze izgradnje igrališta na trgu Zlatnih ljiljana u naselju Dobrinja, a početak izgradnje ostalih igrališta očekuje se vrlo brzo.Projektom je predviđeno da sva dječija igrališta budu ograđena i podijeljena u zone sa pješčanom i gumiranom podlogom i da se opreme mobilijarom i modernim spravama za igru.

Na trgu Zlatnih ljiljana predviđeno je da se u ovoj fazi projekta sanira asfaltna podloga iznad postojećeg skloništa i uradi nova izolacija, dok su drugom fazom planirani ostali radovi predviđeni za izgradnju dječijeg igrališta.Ovogodišnjim budžetom Općine za izgradnju šest igrališta za djecu i sanaciju postojećeg sportskog igrališta u Naselju heroja Sokolje osigurane su 224. 000 konvertibilnih maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: