{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo sa 120.000 KM podržao Ars Aevi

F
21.4.2009. u 18:54
0
1
Grad Sarajevo sa 120.000 KM podržao Ars Aevi
0
Grad Sarajevo sa 120.000 KM podržao Ars Aevi
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je posjetio Art Depo Ars Aevi u Domu mladih na Skenderiji gdje je sa generalnim direktorom Projekta Ars Aevi Enverom Hadžiomerspahićem potpisao ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz budžeta Grada Sarajeva u 2009. godini.
Shodno Ugovoru, Grad Sarajevo je obezbjedio 120.000 KM, od kojih je 100.000 KM namijenjeno za redovne i programske aktivnosti, a 20.000 KM za finansiranje režijskih troškova Art Depoa Ars Aevi.

Grad Sarajevo je u protekloj deceniji izdvojio višer od milion KM i tako postao najstabilniji partner Projekta Ars Aevi.

"Riječ je o vizionarskom projektu koji nam treba jer je to projekt koji Sarajevo zaslužuje i na kojem može graditi svoju budućnost", istakao je gradonačelnik Behmen.

Prema riječima predsjednika Fondacije Ars Aevi Ilije Šimića, Grad Sarajevo ovom posjetom i finansijskom podrškom čini puno za ovaj projekt, koji ima regionalan i globalan značaj.

Gradonačelnik Behmen je obišao kolekciju Ars Aevi, koju je formiralo 160 najuglednijih umjetnika iz svih dijelova svijeta do izgradnje Muzeja savremene umjetnosti, prema ideji Renza Piana,
vrhunskog italijanskog arhitekte i počasnog građanina Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: