BiH
0

Grad Sarajevo: Prijem za delegaciju pobratimskog grada Burse

FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva i predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju GV-a Emin Švrakić, sekretar Gradskog vijeća Safet Krajišnik i pomoćnik gradonačelnice Ramiz Kadić primili su danas višečlanu delegaciju turskog pobratimskog grada Burse, koju je predvodio generalni menadžer Ibrahim Er.

Prijemu je prisustvovala i grupa od 25 najboljih učenika iz Burse, uzrasta od 13 do 15 godina, koji su u posjetu Sarajevu i BiH došli kako bi bolje upoznali bh. kulturu i kulturno-historijske znamenitosti.

Generalni menadžer Ibrahim Er predložio je i da bh. učenici posjete Bursu i budu gosti svojim vršnjacima u kampu u Bursi kako bi se međusobno upoznali i razmijenili iskustva i sve u cilju održavanja što boljih prijateljskih odnosa gradova i država.

Šefica protokola međunarodnih odnosa Ureda gradonačelnika Burse Hatice Yilmaz prenijela je pozdrave gradonačelnika Burse Hikmeta Sahina Gradu Sarajevu i Gradskoj upravi.

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Emin Švrakić izrazio je zadovoljstvo zbog uzvratne posjete delegacije Burse, naglasivši kako je delegacija Grada Sarajeva u posjeti Bursi bila u februaru ove godine na poziv gradonačelnika pobratimskog grada.

Švrakić je zahvalio gradu Bursi, Republici Turskoj i turskom narodu na pomoći koju su upućivali Sarajevu i BiH i tokom agresije i u postratnom periodu.

Učenici iz Burse i predstavnici grada Burse u BiH će biti do 17. septembra, a pored Sarajeva planiraju obići i Mostar i Travnik, te olimpijske planine Igman i Bjelašnicu.

Grad Sarajevo je ugovor o bratimljenju s Gradom Bursom potpisao 1979. godine.