{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo: Prijem za delegaciju pobratimskog grada Burse

F
13.9.2007. u 13:22
0
0
Grad Sarajevo: Prijem za delegaciju pobratimskog grada Burse
0
Grad Sarajevo: Prijem za delegaciju pobratimskog grada Burse
Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva i predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju GV-a Emin Švrakić, sekretar Gradskog vijeća Safet Krajišnik i pomoćnik gradonačelnice Ramiz Kadić primili su danas višečlanu delegaciju turskog pobratimskog grada Burse, koju je predvodio generalni menadžer Ibrahim Er.
Prijemu je prisustvovala i grupa od 25 najboljih učenika iz Burse, uzrasta od 13 do 15 godina, koji su u posjetu Sarajevu i BiH došli kako bi bolje upoznali bh. kulturu i kulturno-historijske znamenitosti.

Generalni menadžer Ibrahim Er predložio je i da bh. učenici posjete Bursu i budu gosti svojim vršnjacima u kampu u Bursi kako bi se međusobno upoznali i razmijenili iskustva i sve u cilju održavanja što boljih prijateljskih odnosa gradova i država.

Šefica protokola međunarodnih odnosa Ureda gradonačelnika Burse Hatice Yilmaz prenijela je pozdrave gradonačelnika Burse Hikmeta Sahina Gradu Sarajevu i Gradskoj upravi.

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Emin Švrakić izrazio je zadovoljstvo zbog uzvratne posjete delegacije Burse, naglasivši kako je delegacija Grada Sarajeva u posjeti Bursi bila u februaru ove godine na poziv gradonačelnika pobratimskog grada.

Švrakić je zahvalio gradu Bursi, Republici Turskoj i turskom narodu na pomoći koju su upućivali Sarajevu i BiH i tokom agresije i u postratnom periodu.

Učenici iz Burse i predstavnici grada Burse u BiH će biti do 17. septembra, a pored Sarajeva planiraju obići i Mostar i Travnik, te olimpijske planine Igman i Bjelašnicu.

Grad Sarajevo je ugovor o bratimljenju s Gradom Bursom potpisao 1979. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: