|

Grad Sarajevo ponudio pomoć zdravstvenim ustanovama u borbi protiv koronavirusa

Grad Sarajevo ponudio pomoć zdravstvenim ustanovama u borbi protiv koronavirusa
20
A. D.
26.2.2020. u 15:08
14
komentara
20

dijeljenja
Grad Sarajevo ponudio pomoć zdravstvenim ustanovama u borbi protiv koronavirusa Foto: I. Š./Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka potvrdio je danas na sjednici Gradskog vijeća da će Grad ponuditi konkretnu pomoć zdravstvenim ustanovama, posebno Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), u preventivnim mjerama u vezi s koronavirusom.
Naime, na inicijativu Velije Katice, predsjednika Kluba SDA u Gradskom vijeću, danas je usvojena inicijativa prema kojoj se gradonačelnik zadužuje da pomogne nabavku potrebne opreme za poduzimanje predviđenih mjera.

Protiv ove inicijative su bili vijećnici Naše stranke i NiP-a. Zanimljivo je da je danas na sjednici Klub NiP napustio vijećnik Almedin Miladin.

"Mi ćemo, s obzirom na hitnost situacije i relevantna mišljenja stručnjaka, kontaktirati upravu KCUS-a te u saradnji s njima vidjeti koji je najbolji način da se Grad Sarajevo uključi i pomogne aktivnosti u interesu zaštite građana Sarajeva", dodao je Skaka.

Podsjećamo, gradonačelnik je 26. januara pozvao nadležne institucije da se poduzmu adekvatne mjere i ponudio vlastima pomoć u borbi protiv širenja virusa.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...