{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo podržava akciju "Let’s Do It"

F
7.8.2012. u 15:51
5
Grad Sarajevo podržava akciju "Let’s Do It"
5
Grad Sarajevo podržava akciju "Let’s Do It"
Grad Sarajevo će podržati akciju čišćenja u BiH "Let’s Do It – očistimo zemlju za jedan dan", rekao je danas zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović na prijemu za članove UG "Ruke" iz Sarajeva koje u saradnji s UG "Mozaik prijateljstva" iz BanjE Luke organizira i provodi ovu akciju. Radi se o najvećoj akciji u historiji BiH posvećenoj prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja.
"Planirano je da akcija bude provedena sinhronizirano u jednom danu i s početkom u isto vrijeme na teritoriji čitave BiH u nedjelju, 9. septembra 2012. godine", kazao je predsjednik UG "Ruke" Božidar Mihajlović.

Pojasnio je da je riječ o ideji koju su uspješno realizirali Estonci 2008. s učešćem više od 50.000 volontera, dok su Slovenci u istoj akciji 2010. okupili 270.000 volontera.

Tako će i ova akcija u BiH u potpunosti biti organizirana na volonterskoj osnovi, a podršku su joj do sada dale brojne entitetske i institucije nižih razina vlasti, određene ambasade u BiH, međunarodne organizacije itd., saopćeno je iz Gradske uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: