{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo otvara Ured za energetsku efikasnost

F
13.3.2012. u 13:16
0
7
Grad Sarajevo otvara Ured za energetsku efikasnost
0
Grad Sarajevo otvara Ured za energetsku efikasnost
Sarajevo
Sarajevo će naredne sedmice dobiti Ured za energetsku efikasnost i time postati prvi grad u Bosni i Hercegovini koji je otvorio takav ured.
Tim povodom Grad Sarajevo će 21. marta organizovati prigodnu svečanost u prostorijama Ureda u ulici Hamdije Kreševljakovića 27.

Aktivnosti Ureda za energetsku efikasnost definirane su Akcionim planom energetski održivog razvoja grada (Sustainable Energy Action Plan - SEAP) koji je usvojilo Gradsko vijeće Grada Sarajeva u julu 2011. godine.

Tako će Ured pratiti i proučavati stanje u oblasti zgradarstva, javnog transporta i javne rasvjete u gradu Sarajevu, raditi na izradi analitičkih, informativnih i drugih materijala o stanju i problemima u oblasti racionalnog korištenja energije i predlagati rješenja za utvrđivanje politike i mjera u ovoj oblasti.

Zadatak ureda bit će uspostavljanje sistema kontinuiranog praćenja potrošnje energije i energenata u javnim objektima, izrada odluka i drugih propisa i provedbenih akata radi povećanja energetske efikasnosti u objektima javne namjene te iniciranje i priprema projekata za apliciranje u EU fondovima.

Otvaranje Ureda koji će ujedno imati funkciju Info centra za energetsku efikasnost, osim Grada Sarajeva, pomogli su Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj SR Njemačke, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), Otvoreni regionalni fond - Energetska efikasnost u jugoistočnoj Evropi i sarajevska Općina Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: