{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo osigurao 1.291 novogodišnji paketić

F
29.12.2008. u 15:20
0
6
Grad Sarajevo osigurao 1.291 novogodišnji paketić
0
Grad Sarajevo osigurao 1.291 novogodišnji paketić
U povodu predstojećih novogodišnjih praznika, Grad Sarajevo je osigurao 1.291 poklon-paketića Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, Udruženju “Prosperitet Roma”, OŠ "Džemaludin Čaušević", Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Dječijem domu “Bjelave”, Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, Udruženju slijepih KS, Udruženju "Oaza", Udruženju građana oboljelih od cerebralne dječije paralize KS-a, Pedijatrijskoj klinici, Fondaciji "Al-Anama" i Štadlerovom dječijem domu "Egipat".
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas djecu koja se školuju i borave u sklopu Fondacije "Al-Anama" (bivša O.Š. "Al Walidein-Gazzaz" na Mojmilu"), saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Poklonivši im 181 novogodišnji paketić, gradonačelnica je učenicima poželjela da ostvare svoje želje, postanu uspješni i nađu svoje mjestu u ovom gradu i zemlji.

Uime djece i nastavnika gradonačelnici se zahvalio Haris Piperac, učenik sedmog razreda, riječima: "Hvala što ste danas dio našeg dječijeg svijeta".

Grad je osigurao 228 paketića za romsku djecu. Tim povodom gradonačelnica je obišla i OŠ "Džemaludin Čaušević" gdje je uručila 75 novogodišnja paketića.

Nakon prigodnog novogodišnjeg programa koji su za gradonačelnicu priredili romski učenici, Borovac im je poželjela puno uspjeha u njihovom daljem obrazovanju, te da nastave njegovati svoju tradiciju, jezik običaje.

Borovac se danas družila i sa štićenicima Dječijeg doma "Bjelave", za koje je Grad Sarajevo osiguralo 104 novogodišnja paketića.

- Kad god ovdje dođem osjetim izuzetnu posvećenost osoblja ovoj djeci, koja vas uvijek dočekaju s osmjehom i radošću, istakla je Borovac.

Zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić posjetio je danas Pedijatrijsku kliniku bolnice Koševo, gdje je svoj djeci koja se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi uručio 120 poklon-paketića.

Čestitajući im Novu godinu dogradonačelnik je djeci poželio brzo ozdravljenje i što skoriji povratak u njihove domove.

Dogradonačelnik Jurišić obradovao je i štićenike Štadlerovog dječijeg doma "Egipat" darujući im 65 paketića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: