BiH
0

Grad Sarajevo obezbijedio 1.504 novogodišnja paketića

Sarajevo-x.com
U povodu predstojećih novogodišnjih praznika, Grad Sarajevo je osigurao 1.504 poklon-paketića Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Udruženju slijepih građana Kantona Sarajevo, Pedijatrijskoj klinici, Udruženju “Prosperitet Roma” i Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”.

Paketići su osigurani i Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, Udruženju građana oboljelih od cerebralne dječije paralize KS, Dječijem domu “Bjelave”, Udruženju građana “Povratak Pale”, Udruženju "Oaza", O.Š. i Roditeljskom domu "Al Walidein-Gazzaz" i Štadlerovom dječijem domu "Egipat".

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas djecu bez roditelja koja se školuju i borave u O.Š. i Roditeljski dom "Al Walidein-Gazzaz". Poklonivši im 200 novogodišnjih paketića, gradonačelnica je rekla: "Ovo je dokaz je da su vaš rad i trud prepoznati i da u nama imate istinske prijatelje". Učenici i nastavnici ove škole priredili su prigodan program.

Zamjenik gradonačelnice Predrag Mitrović također danas, posjetio je Pedijatrijsku kliniku bolnice Koševo, gdje je svoj djeci koja se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi uručio 110 poklon-paketića. Čestitajući im Novu godinu dogradonačelnik je djeci poželio brzo ozdravljenje i što skoriji povratak u njihove domove. Dogradonačelnik Mitrović obradovao je i štićenike Štadlerovog dječijeg doma "Egipat" darujući im stotinu paketića.

Dogradonačelnik Josip Jurišić družio se danas sa djecom bez roditeljskog staranja, koja su smještena u Dječijem domu Bjelave. Uručivši im 110 paketića dogradonačelnik Jurišić čestitao je Novu godinu, te poželio da im se ostvare sve želje i da im predstojeći praznik donese mnogo radosti.