Razriješena dilema
146

Grad Sarajevo je odobrio postavljanje ekrana na Vilsonovom, ali u manjim dimenzijama

G. M.
LED ekran koji je dobio dozvolu i onaj koji je postavljen
LED ekran koji je dobio dozvolu i onaj koji je postavljen
Grad Sarajevo dao je saglasnost za postavljanje ekrana, tačnije "reklamne vitrine" kod Mosta Suade i Olge, na Vilsonom šetalištu, ali ne na identičnoj lokaciji, i sa manjim gabaritima u odnosu na onaj ekran koji je danas razbjesnio građane glavnog grada.
Podsjetimo, nakon što su mediji objavili da je na ovoj lokaciji postavljen veliki LED ekran, od njega su se ogradili gradonačelnica Benjamina Karić kao i načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Oni su kazali da pano nema njihovo odobrenje te da im nije poznato ko ga je postavio, ali da mora biti uklonjen.

U međuvremnu se pojavio dokument koji pokazuje da je Grad Sarajevo zaista dao dozvolu za postavljanje ekrana kod Mosta Suade i Olge, na Vilsonovom šetalištu, agenciji agenciji “Karpas ambalaže” d.o.o. Banja Luka.

Kako se navodi u dokumentu, riječ je o "reklamnoj vitrini ukupne površine 1,54 kvadratnih metara". Iz ovoga se može zaključiti da su navedene dimenzije mnogo manje od panoa koji je postavljen.

Karić je, nakon objave dokumenta, ponovo reagirala na svom Twitteru.

"Rješenje koje je objavljeno, niti predstavlja lokaciju postavljenog objekta, niti veličinu. Saglasnost za danas postavljeni objekat Grad Sarajevo nije dao”, ponovila je Karić.

Ona je ujedno objavila fotografiju "reklamne vitrine" koja je dobila dozvolu. Kako se može vidjeti, lokacija objekta koji je dobio dozvolu je veoma blizu onom koji je zaista i postavljen, razlika je u nekih deset do 20 metara.

No, on je znatno manjih dimenzija od panoa koji je postavljen.