BiH
0

Grad Sarajevo: Doček nove 2006. na platou KSC Skenderija

FENA
Grad Sarajevo organizirat će doček nove 2006. godine na platou KSC Skenderija u Sarajevu.

S tim u vezi formiran je Organizacioni odbor koji čine: gradonačelnica Sarajeva, predsjedavajući Gradskog vijeća, predsjednik Odbora za pitanja mladih u Gradskom vijeću, načelnici sarajevskih Općina: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, te kantonalni ministar kulture i sporta i kantonalni ministar unutrašnjih poslova.

Gradska uprava provela je tender, i danas je Komisija za izbor ponuđača kojom je predsjedavao zamjenik gradonačelnice Predrag Mitrović, a u kojoj su se nalazili i predstavnici četiri gradske općine, na osnovu kriterija (kvalitet, referens lista, cijena, mogućnost osiguravanja preostalog dijela potrebnih sredstava za realizaciju) odabrala izvođača programa.

Od tri pristigle ponude, jedna nije imala kompletnu dokumentaciju pa nije ni uzimana u razmatranje, dok je od preostale dvije a na osnovu zadovoljenih kriterija odabrana firma OF SOUND International, saznaje Agencija FENA iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Komisija je usvojila prijedlog scenarija glavnog programa "Pjevajmo do zore" i prijedlog scenarija za dječiji program "Veliki dernek za malu raju", koji je ponudila firma OF SOUND International. Međutim, Odluka o dodjeli Ugovora još nije konačna budući da postoji zakonski rok žalbe od pet dana. Tek nakon njega bit će potpisan Ugovor sa izabranim ponuđačem, nakon čega će javnosti biti poznat i sam scenarij i učesnici na Novogodišnjem programu pred Skenderijom.

Predsjedavajući Komisije za izbor Predrag Mitrović je ocijenio kako Komisija nije zadovoljna pristiglom ponudom budući da je očekivala veći broj ponuda i scenarija.

Grad Sarajevo je za projekat Dočeka Nove 2006. godine iz budžeta osigurao 70.000 KM, četiri gradske Općine po 10.000, a Kanton Sarajevo 15.000 KM. To međutim nije ukupna cijena troškova. Ostatak sredstava će putem marketinga morati osigurati odabrani izvođač programa.