BiH
0

Grad Sarajevo: Djeca gledala predstavu "Čarolija" i dobila paketiće

FENA
U sklopu Dječijeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno organizuje u okviru Javnog dočeka Nove 2014, danas je u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo izvedena dječija novogodišnja predstava ''Čarolija'', za djecu bez roditeljskog staranja, djecu u stanju socijalne potrebe i za djecu s umanjenim sposobnostima.

Nakon predstave, koju Grad ove godine organizuje u saradnji sa Radijom 8, djeci su podijeljeni novogodišnji paketići, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Predstavu je otvorio zamjenik gradonačelnika, Aljoša Čampara, te roditeljima i djeci zaželio sretnu novu godinu, uz puno zdravlja, sreće, i uspjeha, te da mališani slušaju svoje roditelje i da budu bolji u odnosu na prošlu godinu.

Grad Sarajevo je ove godine obezbijedio 1.000 poklon - paketića za ustanove koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe i djeci sa umanjenim sposobnostima.

Riječ je o 16 ustanova: Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, Udruženju Prosperitet Roma, Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Dječijem domu Bjelave, Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, Udruženju humanitarne organizacije ALTIUS, Štadlerovom dječijem domu Egipat, SOS-Kinderdorf international Sarajevo, NVO altruista Svjetlo, GuGu, Centru za kreativno odrastanje, Udruženju Život sa Down sindromom, Pedijatrijskoj klinici KCUS, Udruženju slijepih građana KS, Udruženju Oaza i Udruženju građana oboljelih od cerebralne dječije paralize KS.