Pomoć za obnovu
217

Grad Sarajevo će izdvojiti 10.000 KM za porodicu čiji je stan izgorio u Aerodromskom naselju

S. Š.
U utorak je izgorio stan u ulici Andreja Andrejevića (Foto: Facebook)
U utorak je izgorio stan u ulici Andreja Andrejevića (Foto: Facebook)
Ranije tokom ove sedmice u ulici Andreja Andrejevića u Aerodromskom naselju, je izgorio stan porodice Fočo. Uprava Grada Sarajeva je odlučila izdvojiti novac te im pomoći pri obnovi.
Uslijed požara koji je buknuo u utorak, 11. jula, u potpunosti je izgorio stan porodice Fočo, a komšije i prijatelji su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi im bar malo olakšali izuzetno tešku situaciju u kakvoj su se našli.

U međuvremenu, komšije su se uključile u čišćenje prostora, a sada se u akciju priključila i gradska uprava Sarajeva na čelu sa Benjaminom Karić.

Naime, Karić je danas obišla porodicu Fočo te odlučila da Grad Sarajevo iz tekuće rezerve izdvoji 10.000 KM za pomoć i rekonstrukciju nakon požara.

Također, mjesto požara danas su obišli i uposlenici KJKP "Rad" koji su odvezli stvari koje su izgorjele, a prilikom odvoženja među stvarijma su pronašli novac porodice koji je bio netaknut.

"Bosanske časti, dobrote i merhameta, nema nigdje, i tako sam ponosna što pripadam ovom narodu!", napisala je Karić na svom Facebooku.