{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo: 20.000 KM za "Sigurnu kuću"

F
12.9.2006. u 16:28
0
0
Grad Sarajevo: 20.000 KM za "Sigurnu kuću"
0
Grad Sarajevo: 20.000 KM za "Sigurnu kuću"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović danas su potpisale Ugovor o realizaciji odobrenog novca iz budžeta Grada Sarajeva za 2006. godinu za projekt "Sigurna kuća".
Ovim ugovorom Grad je izdvojio 20.000 KM kao participaciju za troškove boravka i poboljšanje uvjeta boravka u "Sigurnoj kući", saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

-Kako se radi o jedinoj ustanovi ove vrste na širem području Sarajeva koja pruža direktnu zaštitu žrtvama nasilja u porodici, psihosocijalnu rehabilitaciju i osposobljavanje korisnika za normalan i dostojanstven život, Gradsko vijeće i Gradska uprava Sarajeva opredijelili su se finansijski pomoći njeno djelovanje, istakla je gradonačelnica Semiha Borovac.

Dodala je da je ovo ujedno i nastavak saradnje s pobratimskim gradom Barcelonom koji je osnovao Fondaciju lokalne demokratije zahvaljujući kojoj je nastala i djeluje "Sigurna kuća".

Izvršna direktorica Fondacije Jasmina Mujezinović kazala je da potpisivanjem ovog ugovora Grad Sarajevo ne pruža samo finansijsku nego i institucionalnu pomoć, te zajedno s ostalim nadležnim institucijama postaje partner u zaštiti i oporavku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: