{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo: 20.000 KM za "Sigurnu kuću"

F
12.9.2006. u 16:28
0
0
Grad Sarajevo: 20.000 KM za "Sigurnu kuću"
0
Grad Sarajevo: 20.000 KM za "Sigurnu kuću"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović danas su potpisale Ugovor o realizaciji odobrenog novca iz budžeta Grada Sarajeva za 2006. godinu za projekt "Sigurna kuća".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovim ugovorom Grad je izdvojio 20.000 KM kao participaciju za troškove boravka i poboljšanje uvjeta boravka u "Sigurnoj kući", saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

-Kako se radi o jedinoj ustanovi ove vrste na širem području Sarajeva koja pruža direktnu zaštitu žrtvama nasilja u porodici, psihosocijalnu rehabilitaciju i osposobljavanje korisnika za normalan i dostojanstven život, Gradsko vijeće i Gradska uprava Sarajeva opredijelili su se finansijski pomoći njeno djelovanje, istakla je gradonačelnica Semiha Borovac.

Dodala je da je ovo ujedno i nastavak saradnje s pobratimskim gradom Barcelonom koji je osnovao Fondaciju lokalne demokratije zahvaljujući kojoj je nastala i djeluje "Sigurna kuća".

Izvršna direktorica Fondacije Jasmina Mujezinović kazala je da potpisivanjem ovog ugovora Grad Sarajevo ne pruža samo finansijsku nego i institucionalnu pomoć, te zajedno s ostalim nadležnim institucijama postaje partner u zaštiti i oporavku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: