{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Mostar dodijelio 111 tekućih grantova za nevladine organizacije i pojedince

F
18.7.2008. u 11:43
0
0
Grad Mostar dodijelio 111 tekućih grantova za nevladine organizacije i pojedince
0
Grad Mostar dodijelio 111 tekućih grantova za nevladine organizacije i pojedince
Grad Mostar danas je dodijelio udruženjima, ustanovama i pojedincima sredstva tekućih grantova u ukupnom iznosu od 200.000 maraka.
Dodijeljeno je 111 grantova nevladinim, neprofitnim organizacijama i pojedincima za najuspješnije projekte iz oblasti izgradnje i razvoja lokalne zajednice, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture, obrazovanja, sporta i ekologije.

Sredstavima tekućih grantova podržavaju se aktivnosti pojedinaca i organizacija s područja grada Mostara koji mogu svojom sposobnošću i specifičnim aktivnostima doprinijeti razvoju demokratskog društva, jačanju lokalne samouprave i sudjelovanje građana u vršenju javnih poslova.

U izjavi za novinare gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako grad Mostar već petu godinu zaredom dodjeljuje sredstava tekućih grantova za nevladine organizacije u iznosu 200.000 maraka.

"U Proračunu grada Mostara za 2008. godinu planirano je za rad i projekte nevladinih organizacija ukupno 2.152.000 maraka, što jasno govori da ulažemo velika sredstva i u nevladin sektor jer na taj način želimo da uistinu u svim segmentima života popravimo stanje u gradu", kazao je Bešlić.

Uz gradonačelnika Bešlića i korisnike grantova, na svečanosti uručenja bili su i predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić, njegovi zamjenici, članovi Odbora Gradskog vijeća za suradnju s nevladinim organizacijama i vjerskim zajednicama te načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: