Vijećnici odlučili
0

Grad izdvojio 200.000 KM za Sarajevo Film Festival

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Vijećnici Grada Sarajeva su na sjednici održanoj u utorak donijeli odluke o finansiranju četiri kulturne manifestacije koje će biti održane ovog ljeta. Kako je istaknuto, riječ je o manifestacijama koje su od posebnog značaja za Grad, odnosno za njegovu promociju i imidž.

Iz gradske službe za informisanje dobili smo detalje o ovim odlukama. Prema njihovim riječima, 17. Sarajevo Film Festival bit će podržan sa 200.000 KM, a predsjedavajući Gradskog vijeća Željko Ler će u ime Grada biti član Organizacionog odbora SFF-a.

Podršku od 20.000 KM je dobila manifestacija "Baščaršijske noći 2011", a u Organizacioni odbor je imenovan gradski vijećnik Harun Imamović. Po 15.000 KM bit će izdvojeno za 14. međunarodni festival folklora "Sarajevo 2011" te za 7. internacionalni muzički festival "Bosna 2011".

Jedan od članova Organizacionog odbora festivala folklora bit će savjetnik gradonačelnika Benjamin Isović, dok će se organizaciji muzičkog festivala u ime Grada priključiti zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović.