{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad donira 50.000 km za potrebe ANUBiH-a

F
FENA
13.3.2008. u 12:48
0
0
Grad donira 50.000 km za potrebe ANUBiH-a
0
Grad donira 50.000 km za potrebe ANUBiH-a
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjednik ANUBiH-a akademik Božidar Matić potpisali su danas Ugovor o realizaciji sredstava odobrenih iz budžeta Grada za 2008. godinu.
Iznos od 50.000 KM će, prema Matićevim riječima, biti utrošen za završetak sanacije zgrade ANUBiH-a te za individualne partije akademika: troškovi kotizacije za učešće na konferencijama, sredstva za rad, itd.

Gradonačelnica Borovac je u razgovoru s akademikom Matićem istakla potrebu saradnje između ANUBiH-a kao riznice znanja i svih nivoa vlasti u BiH.

"Iz ANUBiH-a bi trebao da se čuje glas o svim relevantnim pitanjima u državi te da se slijede upute i preporuke ove institucije", kazala je Borovac.

Akademik Matić je zahvalio gradonačelnici za donaciju koja je za dva i po puta veća nego što je bila zadnjih godina, ali je i obrazložio da izdavanja za ANUBiH i njen rad trebaju biti mnogo veća.

"Izdvajanja za istraživačkonaučni rad i razvoj su u prvom redu primitivne. Ona su regulirana stavkama u različitim ministarstvima a to nije zadovoljavajuće. U zemljama u svijetu izdvajanja su mnogo veća i provode se kroz fondove za istraživačkonaučni rad i razvoj", objasnio je Matić.

Uvažavajući tu činjenicu, gradonačelnica Borovac najavila je dodatna izdvajanja za ANUBiH koja će biti osigurana iz rebalansa budžeta Grada za 2008.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: