|

Grad Bihać sanira ulicu nakon propale gradnje Importanne centra

Grad Bihać sanira ulicu nakon propale gradnje Importanne centra
10
F
FENA
23.11.2014. u 14:08
8
komentara
10

dijeljenja
Grad Bihać sanira ulicu nakon propale gradnje Importanne centra
Mještani bihaćke Mjesne zajednice Luke, nakon višegodišnje agonije prouzrokovane propalim projektom gradnje poslovno-stambenog objekta Importanne centra u središtu ovog naselja, dočekali su rješavanje problema prekinute saobraćajnice i iskopane parcele, zbog čega u ljetnim danima nisu mogli normalno živjeti.
Grad Bihać prije nekoliko sedmica krenuo je sa zatrpavanjem otkopane parcele, kako bi se mještanima omogućili normalni uslovi za život, a u gradskom budžetu osigurano je 90.000 KM za izgradnju prekinute saobraćajnice u ulici Mustafe Omerovića.

Radove na zatrpavanju i sanaciji saobraćajnice obišao je i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, kazavši da je gradska vlast uradila najbolju stvar u interesu mještana Luka, iako parcela nije u vlasništvu Grada, već privatnog lica.

"Nismo mogli dopustiti da mještani Luka zbog nečijeg nemara u prethodnom periodu budu prepušteni sami sebi i evo dogovorili smo sa vlasnikom parcele da zatrpamo ovu površinu i ponovo izgradimo uništeni dio saobraćajnice", istakao je Galijašević.

Dodao je da radovi idu planiranom dinamikom, te da će se uz ponovno spajanje ove dionice i izgradnju nove saobraćajnice kod zgrade "Kineski zid“ omogućiti mještanima Luka bolja povezanost sa ostatkom grada.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...