BiH
0

Gračanica: Održani Federalni susreti dobrovoljnih davalaca krvi

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U organizaciji Crvenog križa FBiH i Crvenog križa općine Gračanica u subotu u Gračanici održani su 5. Federalni susreti dobrovoljnih davalaca krvi. Ovogodišnji susreti održani su pod pokroviteljstvom premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

Učesnicima su se između ostalih obratili savjetnik premijera FBiH Ivica Mladina, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Nada Pavlović-Čalić i načelnik općine Gračanica Nusret Helić. Federalne susrete je otvorio predsjednik Crvenog križa FBiH Ivo Juričević.

Na manifestaciji su pored ukazivanja na značaj dobrovoljnog darivanja krvi uručena i najviša priznanja Crvenog križa FBiH višestrukim darivateljima krvi.

Ove godine 14 dobrovoljnih davalaca krvi je primilo Zlatni znak za 100 i više darivanja, dok je Srebrenu plaketu za 50 i više darivanja dobilo 140 davalaca krvi iz Federacije BiH.

Druženje je nastavljeno uz prigodan sportski program, u okviru kojeg su organizirana takmičenja u disciplinama: bacanje kugle, nošenje jaja u kašiki, potezanje užeta, i skok udalj, saopćeno je iz CKFBiH.